Dah i pokret – moji vjerni saveznici


Dah i pokret – moji vjerni saveznici

Tihi šapat uma, umirujući ritam disanja i blagoslov tjelesne aktivnosti...

To su moji trenuci povezanosti s esencijom sebe.

U današnjem svijetu koji vapi za pažnjom, za uspjehom, za brzinom, ovi dragocjeni trenuci postali su moj oslonac, moja luka mira.

Promjene na svim razinama

Protekli mjeseci su obilježile promjene na svim razinama moga bića.

Svjesno sam ulagala u sebe - brinula o svom tijelu kroz nježne treninge, hrabrila svoj um kroz duboke meditacije i disanje te nježno razvijala svoju emocionalnu inteligenciju kroz različite metode poput NLP-a i Mindfulnessa. No, u svemu tome, dah i trening bili su moji najvjerniji suputnici.

Mic po mic do discipline i dosljednosti

Jednostavan mic po mic čin svakodnevnog disanja i 3x tjedno treniranja postao je moj vodič kroz oluje svakodnevice. U trenucima kada je stres prijetio da će me nadjačati, kada su sumnje obavijale moj um, kada su emocije prijetile da me potpuno zatvore, uvijek sam se vraćala svom dahu i treningu. I tamo, u toj tihoj povezanosti, pronalazila sam svoju snagu, svoj mir, svoju istinsku suštinu.

No, postoji jedna istina koju moram priznati – dah i trening su moji saveznici samo kada im se posvetim u kontinuitetu, disciplinirano i redovito, samo onda kada im dopustim da me vode svojom nježnom rukom. Redovito disanje kao i trening godinama su moji rituali, moja sveta obaveza prema sebi. Kroz svaki udah i trening, osjećam kako se vraćam kući, u svoje srce, u svoj mir i snagu.

Svi smo ipak samo ljudi

No, iako sam posvećena svom osobnom rastu, moram priznati da sam samo čovjek. Nedavno iskustvo s išijasom podsjetilo me na važnost slušanja svoga tijela, na važnost prihvaćanja pomoći i podrške iz okoline. Podsjetilo me da je ranjivost zapravo put prema snazi, a traženje pomoći znak hrabrosti, a ne slabosti.

Živim ono što volim

Protekli su mjeseci obilježili i neka priznanja, neki novi koraci u mom putovanju osobnog rasta. Kako bi se reklo, kruna je stigla za dugogodišnji rad. No, ono što je najvažnije od svega, jest spoznaja da udišem mir, ljubav i suštinsku sreću. Živim ono što volim, radim ono što me ispunjava i najvažnije od svega, imam podršku divne zajednice koja me okružuje.

Zahvalnost za sebe, svijet i ljubav

I dok se osvrćem unatrag, shvaćam da je svaki udah bio korak prema ljepoti trenutka, prema ljepoti života. I dok dišem s lakoćom, osjećam se zahvalno na svakom trenutku, na svakom iskustvu koje me dovelo do ove točke. Jer, upravo u ovom trenutku, živim svoju istinsku svrhu - biti svoja, biti povezana sa svijetom oko sebe, biti ljubav.

Hvala vam što ste me podržavali na ovom putovanju. Hvala vam što ste dio moje priče, što zajedno gradimo mostove ljubavi i podrške. Jer, na kraju krajeva, to je ono što nas čini ljudima - naša sposobnost da dižemo jedni druge, da dijelimo ljubav i svjetlost u ovom predivnom plesu života.

Nemamo alternativu - brinimo o sebi i svom tijelu

I kako prolazim kroz godine, sve više shvaćam važnost kontinuirane brige o sebi, posebno kroz tjelovježbu. Nedavno napunivši 36 godina, osjećam se sretnom i ispunjenom zbog svih ljudi i iskustava koje sam imala prilike doživjeti. No, isto tako, postaje mi jasno koliko mi je važno održavati ravnotežu tijela, uma i duha, a redoviti trening je ključan dio te ravnoteže.

Minimalno tri puta tjedno, trening je na mom jelovniku jer sam shvatila da bez njega moj um ulazi u zamku „analize paralize“. Emocionalno i mentalno padam, što zatim negativno utječe na sve druge aspekte moga života, kako fizički, tako i emocionalno i mentalno. Starenjem postajem sve svjesnija ove važnosti, a radost koju osjećam zbog svoje prisutnosti i postojanja samo raste s tim spoznajama.

Ovo tijelo koje imamo jedno i jedino je koje imamo. Poštujmo ga i brinimo za njega kako i koliko zavrjeđuje, jer kada se pokvari još uvijek ne možemo kupiti drugo. Čak ni rezervni dijelovi uglavnom nisu dostupni. Razmislimo o svim malim stvarima, ali i divnim iskustvima koje nam tijelo pruža i kako bi nam život bez njih izgledao.

Znam, nije lako pokrenuti. Ali znam da je moguće i pokrenuti se i biti dosljedan, a radost koja onda dolazi kao nagrada neprocjenjiva je.

Tu sam za vas 3 puta tjedno da vam pomognem držati vaš tempo – nešto mirniji i laganiji kroz program Flow ili nešto intenzivniji kroz Level up, a prvi probni trening je moj poklon vašoj želji za promjenom.

A ako imate izazova s motivacijom, neovisno jeste li na prvom koraku ili sredini puta i dalje sam tu kada god vam zatreba.

Sve što vam za ovo putovanje treba već je u vama. Veselim se pomoći vam da toga postanete svjesni te da počnete tako i živjeti.